Godkänn vår hantering av cookies och integritetspolicy genom att surfa vidare. Läs mer

Kitewing

Kitewing, Wiinging, Wing är en förenklad version av en Kite (drake med långa linor som man kitesurfar med). Den ryms i en liten ryggsäck och blåses upp till sin form med en handpump.

Kitewing hålls i händerna och har inga linor som kan trassla och bli farliga. Varanter har funnis många år för framför allt issegling med skridskor, men uppblåsta Kitewings har kommit stort de senaste åren som en mer hanterbar framdrivning för foil/hydrofoil (surf med en bärplansvinge under vattenytan) men med ett spritt användningsområde.

Wingsurf  (läs mer här) är framför allt avsett för hydrofoil , men kör gärna vinge på SUP, med skridskor eller skateboard. På dessa är det superkul och också enkelt att lära sig hantera vingen.

Vingen har inga linor, och är bara en liten drake som ryms i en ryggsäck. Man blåser upp formen med en pump och sen är man igång. Man sitter inte fast (mer än gärna en leash/fångrem för att den inte ska blåsa iväg om man tappar), kraften är väldig hanterbar. Minimerar risker, minimerar trassel och är därför väldigt enkelt att komma igång.

I och med populariteten behöver man inte heller bygga själv :) Testa hos oss och fastnar man i någon form är de enkla att få tag i jämfört med t.ex. klassiska vingar för skridskor som är oftast är hemmabyggen.

Hyra

Höga Kusten Surf har två Kitewings (7m2 och 3m2). Gå till hyressidan