Godkänn vår hantering av cookies och integritetspolicy genom att surfa vidare. Läs mer

Höga Kusten

Stand-up Paddling i Höga Kusten-området och Norrland

Höga Kusten är idealiskt med sina många öar, vikar, sjöar och åar för fina turer, där allt från en timmes träningspass till dagsturer tar dig till fantastiska miljöer.

Testa! Hyr eller gå kurs, följ med på turer och kör SUP på event, möhippa, svensexa eller med kompisgänget

SUP är ett bra alternativ till kajakpaddling, då det är enklare att komma igång och på flera sätt säkrare. En uppblåsbar har du i bagaget. En hårdbräda som väger 10kg bär du med en hand från bilen till vattnet. Jämför kajak och SUP här.

Stans största gym!

Platser

Det med SUP är det otroligt enkelt att ta sig ut på vattnet i lite överallt. Beroende på väder och vind finns det olika platser som passar mer eller mindre bra.

Några exempel i Ö-vikstrakten:

Bäckfjärden : T.ex en paddling från Vågsnäs strand till Fjälluddens bastu och grillplats blir 3 km tur och retur. Det kan blåsa upp bra mitt på hållet så håll koll på vädret.

Munkudden : Enklaste sättet att ta sig till ytterskärgården. Jättefin paddling med 700m över till Råskärsön. Bra sikt i vattnet utefter stränderna. Håll koll på vädret, blir både strömt och vågigt vid blåst. Dessutom rätt så mycket båttrafik genom sundet.

Friluftscentralen Själevad: Enkelt och lugnt i Moälven, även om det skulle vara lite blåsigt

Surf

Vill du prova på surf så behövs inga stora vågor med SUP, det går att fånga små sommarvågor, läs mer om det här.

Speciellt bra går det om du tar dig till Salusand där det även blir riktigt stora vågor om det ligger sydliga vindar

I Södra delen av Höga Kusten och Härnösand finns Smitingen. 

Annars med en allround-SUP kan man komma med småvågor även inomskärs, ex Nyänget, Gullvik, Stubbsand osv, osv. Men håll avstånd till badare!